Baanbrekende innovatie: De persoonlijke wenskaart

11 november vond een bewonderenswaardige ontwikkeling plaats in de wereld van wenskaarten. Vidismile lanceerde een concept waar consumenten in staat worden gesteld om een persoonlijke videoboodschap aan een wenskaart toe te voegen. 

Een persoonlijke wenskaart

Wenskaarten zijn anno 2021 nog steeds populair onder het Nederlandse volk. Een Nederlander ontvangt gemiddeld 25 wenskaarten per jaar. Voor Vidismile reden genoeg om dit populaire geschenk een nieuwe dimensie te geven. Vidismile ontwikkelde in samenwerking met enkele partners een softwareprogramma. Dit softwareprogramma stelt consumenten in staat om na het check-out proces een videobericht aan het gekochte product toe te voegen, op eenvoudige wijze. De ouderwetse teksten zijn hierdoor verleden tijd. In een persoonlijke videoboodschap kun je als koper al je emoties en gevoelens kwijt. Een vrolijke verjaardaggroet, een hoopvolle sterktewens of een liefdevol bedankje, een wenskaart bracht nog nooit zoveel emotie met zich mee. Hieruit mogen we concluderen dat een wenskaart van Vidismile bestempeld mag worden als 'een persoonlijke wenskaart'. 

QR-codes

Het concept wordt in de praktijk gebracht middels QR-codes. De videoboodschap die door de koper is geüpload wordt direct omgezet in een unieke QR-code. Deze code wordt door Vidismile op de wenskaart gedrukt. De ontvanger ontdekt de QR-code en kan deze vervolgens met zijn/haar smartphone scannen, zonder tussenkomst van derden. Het persoonlijke videobericht komt direct tevoorschijn en zorgt ongetwijfeld voor een glimlach of een gelukkige traan. Met het softwareprogramma en bijbehorende QR-codes handhaaft Vidismile de laagdrempeligheid in diens concept. Zodoende is de persoonlijke wenskaart voor iedere doelgroep begrijpelijk en bereikbaar. QR-codes zijn anno 2021 namelijk niet meer weg te denken uit onze samenleving en bovendien met iedere smartphone te scannen. 

Van traditionele wenskaart naar persoonlijke wenskaart

Door het Vidismile-concept wordt de traditionele wenskaart gecombineerd met een persoonlijke videoboodschap. Een bijzondere bundeling van traditie en innovatie. Iemand verrassen of een hart onder de riem steken is mooi. Maar iemand verrassen of een hart onder de riem steken op een unieke en persoonlijke manier is nog veel mooier. De persoonlijke wenskaarten van Vidismile zorgen voor de ultieme beleving.  

 

Terug naar blog