7 redenen waarom een videoboodschap past bij een verjaardag

Een videoboodschap als extraatje op een verjaardag. Door de digitalisering die alsmaar voortduurt wint de videoboodschap aan populariteit. Een geschenk in beeld & geluid wordt immers specialer geacht als een geschenk zonder beeld & geluid. Bij Vidismile zijn we op onderzoek uitgegaan, welke hoofdfactoren zorgen ervoor dat de videoboodschap een steeds meer geziene bijkomstigheid is tijdens een verjaardag?

1) Personalisatie - de persoonlijke (verjaardag) videoboodschap

Een van de grootste algemene online trends is de personalisatie van geschenken en cadeautjes. Hoe persoonlijker een cadeautje, hoe vrolijker de ontvangst. Een verrassing of kaart met videoboodschap is hét toppunt van personalisatie. In een videoboodschap kan de koper namelijk diens eigen persoonlijke verhaal kwijt. Dat persoonlijke verhaal komt later in dit blog nog is terug. 

2) Het unieke aspect

Consumenten willen tegenwoordig zo onderscheidend mogelijk voor de dag komen als het gaat om cadeaus. Het liefst schaft men een geschenk aan waar er maar een of enkele van bestaan. Dat maakt het geschenk namelijk speciaal en uniek. Een speciale uitgave van een voetbalshirt is immers een leukere verrassing dan de standaarduitgave van datzelfde voetbalshirt. Ware het niet dat de prijzen van dergelijke verrassingen er vaak niet om liegen. Een persoonlijke videoboodschap biedt uitkomst. Neem als voorbeeld een wenskaart die in iedere supermarkt verkrijgbaar is. Bij het moment van aanschaffen is de wenskaart nog niet uniek. Maar na het toevoegen van een videoboodschap weet je zeker dat er van deze wenskaart -over de hele wereld- maar eentje van bestaat, namelijk de jouwe!

3) Eenvoudig

Een videoboodschap is een online manier om een fysiek geschenk extra speciaal te maken. Deze combi van offline en online kan voor gefronste wenkbrauwen zorgen: "Dan zal het wel een lastig proces zijn". Nee, Vidismile is een van de eerste partijen waar een persoonlijke videoboodschap met behulp van eenvoudige QR-technologie in de praktijk wordt gebracht. Een geschenk of kaart voorzien van een videoboodschap is met Vidismile dus zeer makkelijk. Er wordt een QR-code aan de kaart of verrassing toegevoegd welke eenvoudig met iedere smartphone gescand kan worden.

persoonlijke videoboodschap verjaardag

4) 'Het nieuwe normaal'

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat onderlinge afstand steeds meer de norm werd. Het is nog maar de vraag in hoeverre dit in de -nabije- toekomst niet meer het geval gaat zijn. Deskundigen zeggen dat het coronavirus ons 'contactleven' voorgoed veranderd heeft. Waar een fysieke felicitatie of sterktewens vaak niet mogelijk bleek, kon een persoonlijke videoboodschap ten alle tijden verzonden worden. Het virus verspreiden middels een filmpje is immers een lastige zaak. We mogen dus wel de conclusie trekken dat de videoboodschap mede door de coronacrisis aan populariteit heeft gewonnen. 

5) Goedkoop

Wie denkt dat een geschenk of kaart voorzien van een videoboodschap duur is, zit mis. Bij Vidismile bestel je voor slechts €3,99 een unieke kaart met videoboodschap. Daarnaast is de verzending geheel gratis. Niet bepaald duur als je het ons vraagt. 

6) Vriendschap versterkend

Eerder in dit blog spraken we over het persoonlijke verhaal. In een videoboodschap wordt je in staat gesteld om dat verhaal in een unieke omgeving naar voren te brengen. Een ongelofelijke blunder in Llorret de Mar, een emotioneel moment op een bruiloft of een grappig moment in de dierentuin. Ieder verhaal heeft zijn eigen charme. Onderzoek heeft uitgewezen dat het ophalen van gemeenschappelijke herinneringen vriendschap versterkend werkt. Een videoboodschap is een uitstekende manier om een dergelijke herinnering op speciale wijze naar voren te brengen. Mocht je hiervoor kiezen, mag je ervan uitgaan dat de band met je vriend(in) weer iets sterker wordt.

videoboodschap verjaardag

7) Blijvend verjaardagscadeau

Last but not least, bij Vidismile blijft de persoonlijke videoboodschap tot 12 weken na de upload afspeelbaar. Waar het fijne bij andere cadeautjes er binnen enkele dagen wel af is, is een videoboodschap ook na enkele weken nog relevant en van waarde. In een mindere periode kan je dus terugvallen op die ene kaart met videoboodschap, waarvan je weet dat die een lach op je gezicht tovert. 

Genoeg getriggerd om een videoboodschap als aanvulling op een verjaardagscadeau te overwegen? Bekijk onze collecties eens. Bij Vidismile kun je terecht voor een kaart met videoboodschap maar kun je ook een losse videoboodschap bestellen. Je bestelt deze in de vorm van QR-code stickers, welke je kan toevoegen aan ieder gewenst item.

Terug naar blog