Webshop optimaliseren: Begin bij klanttevredenheid verhogen

Het aantal webshops is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. Alleen al in 2020 kwamen er ruim 13.000 webshops bij. Experts verwachten dat het aantal webshops de komende jaren blijft toenemen. Dit komt onder andere door een veranderende samenleving waar 'afstand' steeds meer de norm wordt. Overigens behoren we zelf ook tot de webshop-enclave. We verkopen immers producten waarbinnen de persoonlijke videoboodschap centraal staat. Daarnaast beschikken we over een concept dat andere webshops in staat stelt diens klanten op unieke wijze te benaderen. Dé ultieme tool om als webshop anno 2021 innovatief en onderscheidend voor de dag te komen om zodoende de tevredenheid onder klanten te verhogen. 

Webshop tip: verwen je klant

Het is vandaag de dag ontzettend moeilijk om je als webshop te onderscheiden op basis van je producten of diensten. Om je bedrijfsdoelen te realiseren moet je een stap extra zetten om onderscheidend vermogen toe te voegen aan je shop. Is dit een moeilijke stap? Nee. Stap 1 is namelijk heel eenvoudig, zet je klanten na aanschaf van een product of dienst in het zonnetje. Dit kan heel makkelijk met een bedankkaartje inclusief videoboodschap. Vidismile helpt jou hierbij. Tegen uiterst scherpe tarieven ontwikkelen we kaartjes met een QR-code erop. Deze QR-code verwijst, na het scannen, naar een persoonlijke video die door jezelf is samengesteld. Een verrassing als gevolg van een aankoop wekt een positief gevoel op bij je klant. Dit positieve gevoel resulteert onder andere in de volgende voordelen voor je webshop:

  • Positieve mond-tot-mond reclame
  • Verhoogde kans dat de klant terugkeert
  • Verhoogde kans dat de klant een positieve review schrijft
  • Hogere betrokkenheid

Al overtuigd geraakt van ons concept en benieuwd wat we voor je bedrijf kunnen betekenen. Bezoek deze pagina eens. 

Klanten bedanken

Klanten bedanken met een videoboodschap

Een kaart met videoboodschap is dus een uitstekende manier om je klanttevredenheid te verhogen. Een video waarin je de klant persoonlijk bedankt voor diens aankoop ligt voor de hand. Echter kun je er ook voor kiezen om het kaartje te voorzien van een advertentievideo of sfeervideo over je bedrijf. 

Hogere winsten door webshop optimalisatie

Klanten bedanken met behulp van een kaart met videoboodschap is een innovatieve manier om je webshop te optimaliseren. Optimaliseren doe je namelijk om je (potentiële) klanten een betere webshopervaring te bieden. Een betere webshopervaring leidt tot meerdere voordelen die reeds benoemd zijn. Deze combinatie van voordelen leidt op termijn tot aantoonbaar hogere winsten, mits je overige bedrijfsactiviteiten eveneens goed zijn ingericht. Vooral mond-tot-mond reclame en terugkerende klanten zullen een positieve invloed hebben op je resultaten. 

Webshop optimalisatie

Een bedankkaartje met videoboodschap

Door jou, van Vidismile. We helpen je van A tot Z bij het realiseren van je eigen kaartjes mét video. Vidismile kan kaartjes ontwerpen, bedrukken en leveren. Maar belangrijker nog, we genereren een unieke QR-code die verwijst naar een door jou samengestelde video. Als klap op de vuurpijl zetten we een videopagina (afspeelscherm) op welke volledig is ingericht op basis van je eigen huisstijl. Een videopagina met eigen logo, eigen teksten, eigen foto's en eigen kleuren. Op deze manier kun je klanten benaderen met een video zonder daarbij je eigen identiteit te verliezen. Deze persoonlijke manier van videocommunicatie levert je een extra voordeel op, merkbinding. Klik hier om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Terug naar blog