Hoe maak ik een persoonlijke videoboodschap?

Een persoonlijke videoboodschap is anno 2021 een uitstekende manier om iemand te verrassen of een hart onder de riem te steken. Door de toenemende digitalisering en een samenleving waar onderlinge afstand steeds meer de norm wordt wint de videoboodschap aan populariteit. Zo is de videoboodschap een onderscheidend instrument om een verjaardag extra speciaal te maken. Een video opnemen is geen hogere wiskunde, maar hoe een video ingezet kan worden als (aanvulling op een) geschenk is niet bij iedereen bekend. In dit blog leggen we uit wat een persoonlijke videoboodschap kenmerkt en hoe dit fenomeen in te zetten is.

Wat kenmerkt een persoonlijke videoboodschap?

Het begrip verklapt het eigenlijk al, het persoonlijke aspect staat centraal binnen een videoboodschap. Een persoonlijke videoboodschap is een verdieping op het begrip 'video'. Een video waarin de ontvanger persoonlijk wordt toegesproken is een concrete en compacte uitleg. Welke boodschap ook centraal staat, de verzender streef er naar om deze zo persoonlijk mogelijk over te brengen. Mensen die weinig waarde hechten aan persoonlijk contact zullen dus niet snel kiezen voor een videoboodschap.

 Videoboodschap verjaardag

Een videoboodschap op een verjaardag of trouwerij

De kenmerken van een videoboodschap zijn niet bepaald ingewikkeld, datzelfde geldt voor het opnemen van een persoonlijke video. Hoe de videoboodschap vervolgens in de praktijk wordt gebracht vereist echter wel de nodige toelichting. Hoe kan ik iemand verrassen met een videoboodschap op bijvoorbeeld een verjaardag of trouwerij? Een mailtje of WhatsApp-bericht wordt al gauw als standaard bestempeld kent niet het gewenste verrassingseffect. Bij Vidismile hebben we unieke QR-technologie ontwikkeld welke particulieren én organisaties in staat stelt om een videoboodschap in te zetten als verrassing, eenvoudig en kostenaantrekkelijk.

Kaart met videoboodschap

Zo is het mogelijk om je eigen kaart met videoboodschap te ontwikkelen. Maak een keuze uit een van onze designs, bestel je kaart en upload je persoonlijke videoboodschap. Benieuwd naar onze speciale wenskaarten, bekijk onze collectie eens!

Losse videoboodschap bestellen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de perfecte kaart niet tussen onze collectie staat. Ook daar hebben we een oplossing voor: De StickerBox. Deze box bevat losse QR-stickers. Eén sticker staat hierbij gelijk aan één videoboodschap. De stickers zijn vanzelfsprekend toepasbaar op ieder gewenst item, zo ook op eigen wenskaarten. Benieuwd naar onze StickerBox? Klik hier.

Kaart met videoboodschap

Hoe maak ik een videoboodschap?

Om ervoor te zorgen dat jullie ware professionals worden in het maken en versturen van een videoboodschap sommen we met veel plezier nog wat tips op. Het lijkt misschien makkelijk, maar een fout is snel gemaakt.

  • Maak oogcontact met de ontvanger, dus ook met de cameralens. Oogcontact zorgt ervoor dat je boodschap persoonlijker overkomt.
  • Creëer een optimale ruimte. De ruimte heeft invloed op de zichtbaarheid van de video. Niet te licht, niet te donker.
  • Articuleer rustig en duidelijk. Het zou immers zonde zijn als je onverstaanbaar bent op het filmpje. 
  • De ontvanger moet je herkennen. Blijf dus jezelf en zet niet een of ander typetje op. Anders is het geen 'persoonlijke' videoboodschap meer. 
  • Wanneer mogelijk, hou het kort. Less is more.

Het zijn wellicht open deuren die we intrappen, maar een klein foutje -met als gevolg een matige videoboodschap- is snel gemaakt. Een videoboodschap is, zoals vermeld, uitstekend geschikt als (aanvulling op een) geschenk. Echter denken we ook graag mee met organisaties die video willen inzetten bij advertising-, HR- en/of instructiedoeleinden. Particulier of bedrijf, leg contact door onze contactpagina te bezoeken.

 

Terug naar blog